Zahájení okresního přeboru družstev 2022 /2023

06.10.2022 09:57

Ve středu 5.10.2022 proběhlo losování.Do soutěže se přihlásilo  5 družstev.S novým ročníkem přichází i několik změn.Počínaje tímto ročníkem dochází ke změně vedoucího soutěže.Po dlouhých letech kdy tuto soutěž vedl s pečlivostí pan Jiří Filouš, ho vystřídá Tomáš Klimecký.Tímto bych rád Jirkovi Filoušovi poděkoval za ta léta, kdy soutěž vedl a doufám že, bude nadále hrát v soutěži jako hráč a dohlížet na zápasy jako rozhodčí. Po diskuzích před losováním byl dohodnut nový časový limit pro hru.Tímto se kvalita odehraných partií jistě zvýší a hráči jsou již na dané tempo adaptováni z krajských a oblastních soutěží.

Časový limit  bude 90 minut na 40 tahů + 30 minut do konce partie s přidáváním 30 sekund na každý provedený tah od začátku partie pro každého hráče. 

Podle počtu přihlášených týmu bylo jednotně usneseno , že se bude hrát dvojkolovým systémem.Následně proběhlo losování a byl stanoven rozpis soutěže.

Tým Spartaku Přerov po vítězství v minulém ročníku nevyužil možnosti hrát v oblasti a tak ročník 2022/2023 odehraje v okresním přeboru.

Do nového ročníku vstupuje SPARTAK s doplněným názvem sponzora TJ SPARTAK "RP šachy"Přerov

RP šachy  jsou šachový projekt , který založili velmistr Robert Cvek a Petr Koutný . Jsou provozovatelem nejčtenějšího šachového serveru v  ČR www.nss.cz

Projekt se dále zabývá popularizací  šachové hry na youtube kanále  RP ŠACHY (česká i anglická  verze)

Je provozován eshop se zaměřením na šachové věci.

 

Sestava týmu 

TJ Spartak „RP šachy“ Přerov

 

1. Štec František 

2. Filouš Jiří 

3. Čechovský Hynek 

4. Čechovský Zdeněk 

5. Dosoudil Pavel 

6. Šťastný Petr 

7. Klimecký Tomáš 

8. Nikorjak Miroslav  (host)

9. Kejík Radim 

10. Chlup Petr (neregistrovaný)

11. Král Adam (neregistrovaný)

12. Sedlák Emil 

13. Hájek Miroslav 

14. Klimecká Alena 

 

Kapitán: Tomáš Klimecký, Na Chmelinku 67, 751 21 Prosenice

tel.704 161 626, e-mail : t.klimecky@seznam.cz

 

Zástupce: Filouš Jiří, Lančíkových 32, 750 02 Přerov.,

tel. 606 585 317, e-mail : jiri.filous@seznam.cz

 

V týmu došlo k několika změnám,hostování ukončili mladíci z Ukrajiny a Petr Měřínský kteří budou hrát vyšší soutěž ve Vinarech a Olomouci Jejich neúčast bude velmi citelná.

Do základu týmu se vrací Hynek Čechovský po přestupu z Tovačova, do sestavy zařazen nový člen oddílu Radim Kejík

Na simultánce jsem se domluvil na zkušenou s neregistrovanými hráči na zařazení do sestavy, počítám s jejich zařazením do zápasů dle jejich zájmu.

Bohužel se nepodařilo i přes snahu dovést do týmu hráče mladší dorostenecké generace. Oslovil jsem nadějné hráčky v kategorii D14 , bohužel jsou vytíženy se svých mateřských klubech. Omlazení týmu je mou prioritou do dalších let.

Cílem Spartaku v soutěži je  prvním místo , zda obhájíme titul se uvidí. Kádr je dost zkušený, bude  záležet na každé partii.Budeme spokojeni, když si všichni dobře zahrají a stráví za šachovnicí pěkné chvíle.

 

KLIMECKÝ TOMÁŠ

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.